2010/02/15

THE night. Part One


(Fredagen alltså. Vilken dag, rättare sagt natt/morgon. Såhär börjar vi:)


Det var en gång 3 festglada tjejer & en kille på ena hörnet, på det andra hörnet två hårt arbetande karriärkvinnor. Festprickarna skulle gå ut. Laddade hemma med pumpa & ståt. Sara - som var den ena av tjejernas namn - avvek hemifrån kring sisådär 22-tiden, för att sammansluta sig till partajj på annat håll - bland annat tillsammans med två härliga f.d-arbetskompisar. Karriärkvinnorna slutade båda jobbet kring halv 12, och väntades komma hem till 00.00..

Vid 23 beslutade sig resterande fest-gäng-medlemmar för att också dra vidare ut. Men så stötte de på ett "smärre" problem. Karriärkvinnorna hade ingen nyckel och skulle alltså inte komma in i läggan, om inte gänget stannade kvar hemma. Om inte. De gömde nyckeln utanför. Sagt och gjort. Nyckeln grävdes in vid huväggskanten, under lite snö och bakom ett litet rör. Där skulle den ligga och gro i ynka 20 minuter. Tills the businesswomen Karin eller Linnea kom hem.

Men så uppstod ett problem till. När Linnea, som var först på plats, skulle gräva fram nyckeln, VAR DEN INTE DÄR. Linnea fick tag på gänget på telefon, efter ett tag. Som tog taxi tillbaka hem - efter att precis landat på ett uteställe. Letade nyckeln. Ingen nyckel. Ingen nyckel. INGEN NYCKEL. Det var bara att "inse fakta", att nyckeln låg inte där. Och att inse fakta att natten var tvungen att spenderas på annat håll, än hemma. (Hemskt, att inte komma in hemma. Att inte komma in i sitt hem!)
Karriärkvinnorna fick tak över huvudet hos en pojkvän med kompis medan partygänget bestämde sig för att spela vågat och låta dörren för var de skulle sova, stå öppen, genom att åter taxa ner till stan och partyt .. ...

To be continued.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar