2011/01/29

Here we go!

Kanner det som att jag ligger efter har med uppdateringar. Vi har varit har sedan i tisdags, alltsa bara 5 dar - men det kanns langre pa nagot vis. Kanske mest for att nar vi val landade i bangkok landade vi i den mest intensiva och levande staden pa hela varat jordklot, hur mycket manniskor som helst, galet mycket bilar, moppar & tuktuks, pa kvallen dunkade olika musik ur varenda bar efter gatan, khaosan road, som vi bodde pa. Och massa annat..

Vi lyfte alltsa fran arlanda vid halv 7 pa kvallen i mandags. Forsta flygresan gick la bra, ingen somn men GOD mat! mellanlandning i Peking, stor flygplats (men kanske inte sa stor som man skulle kunna tanka sig?) dar ingen av personalen kunde nagon engelska. Konstigt tycker vi, eftersom det ar pa en flygplats bra engelskakunskaper behovs allra mest!? Kineserna verkade dessutom tycka att vi sag roliga ut, eftersom manga av de kollade pa oss, sa nagot ord till varandra och sedan skrattade? Vi skrattade tillbaka...

Flygtur nummer 2 var nagra snapp jobbigare, pa ett satt, pa ett satt motsatsen. Nackdelarna var att planet var mindre och varmare samt att maten inte var sadar tiptop. Fordelen var att jag fick sova nagra fler timmar an stockholm/peking/flyget.

Framme i Bangkok skulle vi forst skriva en typ "immigrations-lapp" och ga genom tullen dar de knappte kort samt godkande inpassering i landet. Lite nervost, men helt i onodan!

Nasta steg blev att ta sig fran flygplatsen till city samt fa tag i Lelle. En trevlig taxichuffor som jag, enligt Mandy, rakade ragga pa. Fragade nar han slutade, prata forst tanka efter.. Vad jag ville veta var hur lange en vanlig arbetdag ar for de..
Motte upp Lelle, Jay, Carina (Lelles kompis) och hennes kille Nicklas pa khaosan road - backpacker-gatan. De var redan igang med oltorn och annan bira sa efter att vi checkat in vara grejer pa ett dyrhotell (1000 baht per natt, for att andra hotell var fulla och vi var sa trotta och det lag nara. Dan & Derm hette det mamma) sa joinade vi de, och det hela slutade inte forran 05.00 nar vi kopte var forsta pad thai (ASGOD thailandsk ratt som gar att kopa i sma gatukok pa hjul, som de drar runt pa) och gick hem och sov.

Resterande tid i bangkok agnade vi att lite shopping av nodvandiga ting, ett besok pa immigrationsverket dar vi forlangde varat vanliga turistvisum som ar pa 30 dar, med 7 extra.
I tisdags ville vi soka oss fran stan till sandstrand, sol och bad istallet. Sa, vi tryckte in oss 11 svettiga pers i en MINIbuss, dar vi fick sitta med vaskor upp till knana. Efter 5-6 timmar, inklusive en lokalbatsfard (dar de lassade pa hur mycket mat och manniskor som helst, tva moppar trangde de ocksa ner!) var vi framme pa Koh Samuet...

..och fortsattning foljer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar