2014/04/19

Fun facts - Filippinerna

- Tuppar, ja höns, är tillåtet på flygplatser. Dessutom antog vi att de också är det ombord PÅ flyget. Inpackade ståendes i små pappkartonger...

- I trädgårdsarbetet här borta ingår ansning av palmer. En filippino dude klättrar upp via minimala steg, hackade i trät, & då snackar vi klättring 10 meter upp utan säkerhetsanordning. För att sedan hugga ner blad & vrida på kokosnötter så de faller ned, med en riktig duns.. häftig syn!

- När en gris ska helstekas över ett bål är inte prio ett slakt, utan.. tvätt. Snurra fast alla 4 benen i en grövre bambustam & traska ner till havet och så doppa stackarn, upp och ner..
Filippiner är trevliga(st i Asien) mot oss turister men man kan tyvärr inte säga att de är detsamma mot djur. Djurskyddslagar har jag mycket svårt att tro att de existerar, eftersom ingen verkar följa några.

- Varje dryck man beställer som kommer i glasflaska snurrar de, efter att kapsylen är borta, en liten servett runt toppen. Som är till för att man ska göra ren den(?), tror vi..

- Kristendom är rätt stort & basket är nationalsport med stort N (basketkorgar överallt! Hur fattigt vissa än lever är en hemmagjord korg någonstans på tomten nästan standard).

Några punkter jag kunde komma på just nu. Droppar antagligen in några fler eftersom.

Hade egentligen skrivit ett inlägg om våra första dygn på plats här, men det sket sig så det kommer någon dag senare istället.
puss tills dess!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar