2014/04/27

Sista dagen innan avfärd

Sista dagen i Port Barton ägnade vi mestadels åt, hör & häpna, fiske!
Klockan halv 8 var det uppstigning. Beställde frulle (ost- & svampomelett med rostat hembakat gott bröd & en iskaffe till), och innan den stog på bordet, löpte jag & C iväg efter stranden och försöka hitta ett ställe som hyrde ut cyklop + snorkel. Martins dykcenter var igenbommat pga att de var ute och dök, annars hade vi fått låna gratis där, typiskt. Gick vidare längst bort på stranden till det andra och sista dykcentret i byn. Här fick jag hyra kittet hela dan för 100 pesos.

Tillbak till hotellet för att käka & sedan klockan 9 var båten lastad & två vänliga filippinska män välkomnade oss ombord.
Turen gick ut mot mer öppet hav, vi rundade flera vackra öar, ALLT är så vackert, vattnet skiftar i den turkosa färgskalan, stränderna lyser vita mot den gröna djungeln som sprider sig upp efter bergen.
Vi började med trollingfiske. Båten puffrade på och vi fick 2 fiskesnören att hålla i. Tyvärr ingen vinst.
Några timmar hade gått så vi gick iland på paradise island, för att äta. De två händiga karlarna slängde ihop käket, grillad fisk med ris, grönsaker & en sås baserad på soya. Detta samtidigt som vi andra snorklade, förutom Christian som höll sin fot från vattnet pga att inte öka risken att infektera ett rivsår han fått av ett otrevligt korallrev.
Vi såg flera trigger fishes, en blåsfisk (tror vi), nemo-sar, maneter + flera andra fiskar/växter. Blev omringade av ett 20-30tal barrakudor vilket var lite halvcreepy, då de simmade i en cirkel runt oss & efterhand minskade avståndet. Men det var ingen fara, de flyttade på sig när vi önskade komma förbi ;)

När maten var uppäten snorklade vi en stund till innan det var dags för mer fiske. Båten ankrades till en bit ut på andra sidan ön. Så fick vi varsin bamburulle med fiskelina på & färsk uppskuren bläckfisk på kroken att fånga firrar med.
Det gick segt till en början så vi bytte ställe nån gång. Men sen började det rulla in. Jonas tog första, jag andra, Jonas en igen, Amanda en, och så drog Jonas upp en efter en... vi tävlade såklart, tror ställningen blev 8 till J (aka fiskekungen), 2 till mig & Amanda och tyvärr fick inte älsklingen min någon alls. Jag och A avslutade med ett hopp i plurret & sen var det dags för hemfärd.

Hela den här turen gick på 700 pesos, alltså inte ens 100 spänn, money well spent!

Väl hemma kunde konstateras att jag kraftigt bränt rumpedumpen, svank samt ryggen inkl. axlar & nacke. Men får skylla mig själv smörjde bevisligen för lite, blir intressant att se hur mycket flag som lossnar inom några dagar...

Mycket mer hann vi inte med denna dagen. Förutom att:

◆ betala hotellnotan för en vecka, mat+boende: 12000 Pesos
◆ beställa in en 500 pesos -pizza VAR! & endast äta ca en halva var. En pizza var ämnad att mätta två munnar fick vi i efterhand veta. Fail! Den borde vi ha kunnat klura ut med tanke på prislappen! Vi fick iaf avnjuta isande kall cola vilket smakade dunderunder & pizzan var helt ok.
◆ försöka boka flyg till boracay/kalibo. Slutade i frustration då skit-nordea inte fungerade
◆ packa ihop nästan en veckas stökpackning

Sen sa vi go natt! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar